Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] scar-l vs aek-971 vs stg77aug

Pitagoras333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-AEK = najczęściej wybierana broń na low lvl ale słusznie bo najlepsza. Dobry DMG i nie taki zły recoil

-STG = aug to kosa ale z nemesis, ściąga jak głupi w prawo przez co trudno go ogarnąć

-Scar-l = średniak. Sredni dmg, Średni recoil

Dokładniejsze porównanie broni:

http://bfp4f2.tools4games.com/en/compare/result/787f83e8911698b4c6e47381c61054d80d8d5d9065336afee96e95b1b0a651cf
Opublikowano

Aek po Famasie i L85 najlepsza broń dla szturma.Tylko nie należy doczepiać do niej kolby NEMESIS, wtedy ta broń traci potęcjał. Scar-l średniak. AuG nie grałem z dodatkami.

Opublikowano

ok dzięki, ktoś sie jeszcze wypowie?

@up up nie działa to coś (ale nie szkodzi)

Mam Aek'a narazie bez dodatków i przyznam szczerze, że jest ok, ale bardzo mnie korci żeby stg77aug zakupic po wbiciu 9 lvl (mam 6)

A kolbe nemesiz kupie w pakiecie z famasem (znając życie niedługo powinien się pojawić)

Opublikowano

AEK Król bliskiego dystansu , na średni już gorzej bo trzeba młócić po kulce ;-)

STG Świetny na daleki dystans (zaraz po L85A2) bliski i średni też wymiata. Jedyna wada to ten odrzut w prawo !!! Jak poćwiczysz i ogarniesz odrzut będziesz miał super maszynę w rękach ;-)

SCAR-L tyle razy próbuję nim grać i poprostu jak dla mnie jest słaby >:) Według mnie najgorszy z tej trójki

Opublikowano

Aug jest średni pod względem szybkostrzelnosci. Po przesiadce z l85 będzie za szybki, z famasa będzie za wolny.

Opublikowano

No to miodzio.

Aeka nie ogarniesz, skoro ci nie pasuje aug, a o tamtej 3ciej broni nawet nie ma o czym gadać.

Teraz OP będzie 416, pewnie dadzą z nią jakiś pakiet, bo ją wywalili do poczekalni.

436951440626370320491.png

Opublikowano

skoro aug nieogarniasz to aeka na dłuższą mete też nieogarniesz dlaczego bo aek wydaje się tylko prosty do ogarnięcia. Sam ci radzę stworzyć nowe konto oddzielne od tych i przetesować aug, dlaczego jeśli ogarniesz aug to reszta broni niejest probemem by ogarnąć sam mam aeka i aug i mogę ci powiedzieć że te bronie są warte swojej ceny, scar też jest dobry ale jeśli naprawde chcesz się cieszyć z rozgrywki radzę ci wziąć akea/stg. Według mnie te bronie są najlpeszym rozwiązaniem dla weteranów jaki dla nowych graczy

b6b78815.png

Opublikowano

kurcze dla mnie co trudnego do ogarnięcia jest w aek?? odrzut w góre łatwo ogarnąć a w stg nie moge po porstu tego skontrować nie mam wyczucia, może jak dłużej pogram to mi będzie szło? Bez żadnej kolby to porażka nie moge sie go nauczyć :(

Opublikowano

kur... a kto powiedział, że bez kolby będe grał co??????????

narazie nie mam go na stałe, i kolby też narazie nie mam

Aekiem nawet bez kolby i innych doatków mi sie gra dobrze a jak dodatki wsadze to będzie kosa

Opublikowano

Nie przesadzaj ze AUG taki tragiczny, bez dodatków to dla mnie jest niegrywalny ale wsadzić nemesis to odrzut ma mały i na bliski/średni jest dobrą bronią

AEK też jest dobry, kolba taktyczna/nemesis, viper, predator

A która lepsza to już do kogoś zależy

LOL

Opublikowano

Te bronie są dobre, tylko aek bez kolby wymaga największego wczucia, jak już kupisz jakąś kolbę, to już będzie bez znaczenia jaką bronią grasz, bo teraz każda broń szturma dostanie buffa (prawie każda), z czego wiadomo, że niektóre są tylko na bliskie dystanse, a niektóre tylko na dalekie.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...